Follow this blog with bloglovin

Follow Dulapul Bunicii - vintage, retro, sh si handmade!

Saturday, April 25, 2009

Ranchero, seriale si carti








Uneori (rar e adevarat) cand sunt obosita sau racita sau imi este pur si simplu, am chef sa ies pe strada in pijamale sau in ceva foarte comod. De obicei in astfel de momente ma imbrac intr-o bluza/hanorac/camasa foarte larga şi o fusta comoda – e ceea ce eu numesc stilul Ranchero – o combinatie intre elemente din tinuta cowboy, stilul mexican şi chiar ceva din tinutele hip hop. Toate pozele din aceasta insemnare au fost facute anul trecut, era destul de frig afara, de aici cizmele! Am decoperit o multime de fotografii cu tinutele mele zilnice de care uitasem şi care sunt cumva din alt sezon, dar pe care o sa le pun oricum pe blog!


In alta ordine de idei – pe 26 aprile apare un nou episod din Mad Men, asa ca fiti pregatiti (stiu ca am convertit şi cativa cititori)!!!! Cred ca stiti deja ca The Tudors e la sezonul 3 (au aparut cateva episoade). Nu stiu daca se uita cineva la Battlestar Galactica (genial, mi-a redat speranta in genul SF), finalul m-a lasat cu gura cascata, dar tot am o nemultumire legata de cum au incheiat povestea Karei Starbuck! Am vazut şi episodul pilot din Caprica (un spinoff al BSG) şi nu sunt foarte convinsa, dar o sa ma mai uit (macar pentru al vedea pe Adama copil). Şi daca suntem in zona seriale, o sa mai fac cateva recomandari! In fiecare an incep o multime de seriale noi, la majoritatea ma uit doar la primele episode (sau doar la episodul pilot) şi pentru ca nu ma conving, renunt. Tot in fiecare an sunt cateva care imi plac şi anul acesta vi le recomand pe urmatoarele: Kings (o poveste moderna bazata pe textele biblice legate de regele David), United States of Tara (viata unei femei cu multiple personalitati şi a familiei sale – poveste scrisa de Diablo Cody), Being Erica (despre cum ar fi sa te intorci in trecut şi sa indrepti toate lucrurile pe care le regreti – practic visul meu devenit realitate).
Muzical, in momentul de fata sunt obsedata de Jason Mraz, aici si aici (am ambele albume pe heavy rotation in ipod)!

Am inceput sa citesc şi Numele meu este rosu (My name şi red) a lui Orhan Pamuk şi imi place mult de tot, cu greu ma dezlipesc de ea ca sa mai fac şi alte lucruri necesare supravietuirii, e o carte fascinanta, daca aveti vreme nu ezitati sa o cititi!


Sometimes when I’m tired or sick or just super bored I wish I could get out in my pyjamas or at least something very comfy. This are the days when I choose an oversized blouse/shirt and a skirt – it’s what I call the ranchero style (a mix between cowboy wear, hip hop and Mexican elements). Also these pictures are quite old ( from last year), it was kind of cold here in Romania so the boots were a must!
Be aware – April 26th is the day of a new Mad Men episode (very excited), also I’m sad that Battlestar Galactica is over (the series finale was very good but I’m unhappy with the way they ended Kara’s story).
The good news is that I really enjoy some of the new series, I’m talking about Kings, United States of Tara and Being Erica. Also I just started reading My name is read by Orhan Pamuk and I love it (no wonder it got a Nobel Prize in 2006)!

10 comments:

A-30-something said...

Eu ma uit la BSG!!! Si culmea e ca-mi place! Si vreau sa citesc si Ma numesc rosu, merci de recomandare! Imi plac tinutele tale Ranchero :)

Alice in vintageland said...

Si mie m-a placut mult (desi am ezitat mult inainte sa incep sa-l urmaresc), pacat ca s-a terminat, oricum cred ca e unul dintre cele mai bune seriale ever si va deveni un serial cult! Numele meu e rosu era pe lista mea de lecturi de multa vreme, ma bucur ca in sfarsit am reusit sa pun mana pe carte! Multumesc:)

Eda said...

Cool Rachero girl!Eu nu prea mai am timp sa ma uit la seriale...am vazut cateva episoade din The Tudors dar nu m-au impresionat. Mi-a placut in schimb foarte mult Roma (tot de HBO e facut) si Big Love-arata viata unei comunitati de mormoni.Orhan Pamuk e printre autorii mei preferati. Reuseste sa transmita foarte bine anumite stari si te face sa te simti absorbit in paginile cartii.

Alice in vintageland said...

Da, de cand m-am angajat si am deschis magazinul nici eu nu prea mai am timp, dar sunt totusi cateva la care nu renunt si incerc sa fiu "la zi" cu ele, am vazut si eu cateva episoade din Rome si primul sezon din Big Love, mi-au placut, dar am renuntat la ele tot din cauza timpului, The Tudors ma inspira si vestimentar si imi place castingul mult, pacat ca fiind un serial istoric cam stiu ce urmeaza sa se intample. Si sunt total absorbita de carte, da :)

carola said...

Tinuta din urma imi place in mod special. Atat de simpla, comfortabila si de efect! Eu tanjesc dupa Homicide (e un serial politist din anii '90, ff bun) si Inspector Morse (acelasi gen, dar britanic), la care ma uitam in Ro. Si nici Mad Men nu e transmis de nici un canal de aici, asa ca ma gandesc sa investesc intr-un DVD, caci simt ca o sa-mi placa la nebunie :D

Alice in vintageland said...

Ultima e si favorita mea:). O sa incerc sa gasesc serialele de care vorbesti, daca am noroc te anunt si-ti fac si cateva dvd-uri:). Mad Men e special, sigur o sa-ti placa si nu doar pentru atmosfera si vestimentatia de sfarsit de ani 60 reprodusa in cele mai mici detalii, ci si pentru poveste:)

HarajukuLady said...

ma bucur sa gasesc in articolul tau o recomandare de carte.
pre putini sunt cei care mai citesc!

Alice in vintageland said...

Mie imi place sa citesc, in ultima vreme nu am atat de mult timp cat as dori, dar tot mai reusesc sa termin cate o carte pe care imi doream sa o citesc de multa vreme:)

Anna Pope said...

I love the black & white ensemble, you look darling!

Si e am inceput sa ma uit la niste seriale noi (din nefericire pentru timpul meu liber care este deja putin limitat :P). Castle si Merlin sunt doua care m-au captat week-endul asta.

Mi-e frica sa ma apuc de Mad Men pentru ca stiu sigur ca o sa-mi placa la nebunie and there will go any will to focus on school ever again :P Desi ma amuza ca tocmai azi dimineata mi-a dat o colega un e-mail ce spunea doar atat: "Mad Men rocks. Buh-bye study, hello sleepless nights" :))

Alice in vintageland said...

HaHaHa - I feel you!!! Si apropo de coincidente - tocmai am facut un maraton Castle aseara:), e foarte amuzant, imi era dor de Nathan Fillion din Firefly, la Merlin am renuntat pentru moment din lipsa de timp dar I will be back with a vengeance:)

Related Posts with Thumbnails