Follow this blog with bloglovin

Follow Dulapul Bunicii - vintage, retro, sh si handmade!

Monday, July 20, 2009

Targ Antartique Review!

This is what I wore at yet another vintage, retro and handmade fair I went to – a navy inspired outfit accessorized with a red brooch I made and a big white hat. Mia is wearing a strapless maxi dress, sparkling flats and an “ethereal” flower headband also made by yours truly! Hope you like it!









Desi anuntasem ca o sa fiu si ieri la targ Antartique experienta de sambata m-a facut sa ma razagandesc si am decis sa nu ma mai duc. Am hotarat de asemenea sa nu mai particip la targuri aflate la prima editie sau organizate de oameni pe care nu-i cunosc personal sau macar virtual. Targul acesta avea potential insa organizatorii au ales calea usoara care le-a adus profit pe termen scurt insa nu-i vad prea bine la a doua editie daca va mai exista una. Eu am avut impresia ca spatiul in care o sa expunem va fi unul foarte mare, ca o sa stam lejer si aerisit si am fost foarte neplacut surprinsa cand am constatat ca trebuie sa impart o singura incapere (spatioasa este adevarat, dar mica pentru numarul mare de oameni prezenti) cu restul celorlalte persoane venite cu haine si accesorii, cele doua terase ale Cafenelei Actorilor nefiind puse la dispozitia expozantilor. Daca credeti ca sambata a fost cald, imaginati-va cum ar fi fost sa stati intr-o camera cu alte 40 de persoane (plus “ajutoarele” lor – in total in jur de 60 de oameni) – si acum ma refer numai la participanti, nu si la vizitatori (cam 10 grade in plus)! Recunsoc ca am contemplat de cateva ori posibilitatea de a sari in lac in ciuda semnelor care avertizau ca inotul este intrezis. Problema cu targurile organizate de oameni care nu au ei insisi magazine cu haine sau produse handmade este ca le organizeaza exclusiv pentru a castiga bani, cat mai multi daca se poate si nu se gandesc deloc la participanti. De cele mai multe ori aceasta nepasare se materializeaza prin inscrierea unui numar cat mai mare de participanti chiar daca spatiul este mult prea mic, promovare insuficienta si organizare proasta spre inexistenta. Intial pe mine m-a atras acest targ datorita locului in care era organizat, m-am gandit ca este un spatiu frumos cu trafic imens in weekend, lucru perfect adevarat, insa nimeni nu ne vedea in locul in care eram asezati si nici banere vizibile nu prea am vazut. Daca totusi cineva chiar ne zarea si ar fi vrut sa intre sa vada ce se intampla acolo s-ar fi razgandit instant cand ar fi simtit cat de sufocant de cald era inauntrau si culmea treabuiau sa si plateaza 5 lei ca sa aiba privilegiul de a sta in sauna. Pana la urma au venit tot numai persoanele atrase de anunturile din online ale participantilor. Iata ce numesc eu a win-lose situation (castig pentru organizatori: bani din taxe de participare, intrare, consumatie cu eforturi minime si pierdere pentru expozanti: timp, bani, sanatate mentala si fizica). Apa oferita gratis a fost o idee buna insa nu a reusit sa aduca mare alinare in conditiile de care v-am vorbit mai sus. Si cu toate aceastea tot am iesit mai bine ca altii – macar am platit numai pentru o zi si nu pentru doua asa cum au facut restul, astfel vrand–nevrand s-au mai dus si duminica. Ca si concluzie m-am pregatit toata saptamana si eram foarte entuziasmata sa particip la eveniment insa am fost total dezamagita.

Partea buna este ca am apucat sa o cunosc pe Nookie in carne si oase si mi-a facut mare placere (she’s very cute and sweet in person as well) si ca am avut companie placuta (Mia, Oana si Vio - cu care am facut haz de necaz). In plus locul este frumos si oamenii care au participat au venit cu lucruri cu adevarat speciale. Eu am fost sincera si ii astept si pe altii cu recenzii, comentarii si impresii pe marginea targului, poate exista persoane care au alta parere. Cred ca este foarte important pentru aceasta comunitate ca fiecare sa scrie pe blogul/magazinul personal concluzii si impresii de la targurile la care participa - astfel vor fi popularizate cele care merita si se vor rarii cele care promit mult, dar nu se ridica la inaltimea asteptarilor.

In alta ordine de idei eu am fost imbracata intr-o tinuta marinareasaca accesorizata cu o brosa rosie cu ancora aurie facuta de mine, Mia care a venit sa ma ajute ca de obicei (e cea mai buna prietena pe care cineva o poate avea) a purtat o rochie maxi fara bretele si o bentita "eterica" facuta tot de noi. Pentru ca am avut impresia ca o sa stam afara mi-am pus si o palarie mare de soare (am cumparat-o de la Target din Seattle). Balerinii rosii decupati la varf se numara printre incaltarile mele de vara preferate. Sper sa va placa combinatia de buline si dungi!

19 comments:

Victory said...

Am fost si eu la acest targ, am fost si sambata dar si duminica. Din pacate duminica a fost si mai rau - au fost foarte putini vizitatori :|
Nu pot sa zic decat ca ai perfecta dreptate, din pacate.

Alice in vintageland said...

Speram sa-mi dai vesti mai bune in legatura cu ziua de duminica, dar din pacate a fost exact asa cum am prevazut!:(. Pacat de toti oamenii talentati care au participat!

Oana said...

M-am simtit ca intr-o sauna si, din nefericire, una nevizitata :-) Noroc cu voi doua ca am avut cu cine sa fac haz de necaz. Plus ca m-am ales cu o bentita superba de la tine, o rochie verde si o brosa. Voi scrie si la mine pe site despre acest glorios eveniment.

Va pup!

Unknown said...

Despre tirg nu pot comenta, dar imi imaginez...Doar ca tinuta ta este f bine armonizata, imi place..."de buline si dungi!"
:*

Alice in vintageland said...

Oana - abia astept sa vad si articolul tau!:)

Adella - multumesc!

Anonymous said...

ooof ...imi pare rau ca ati suferit asa...si cind ma gindesc ca mie imi parea rau ca am ratat tirgul...ce sa zic...cert e ca de la racoarea muntelui m am gindit la voi:)lasa ca ne consolam la Verde pe 1aug....pupici,Ioana
ps.vad ca Oana si a cam facut de cap cu shoppingul :)

Anonymous said...

pps.I love your outfit,buy I LOOOOOOVE your hat :) yours,I.

andreea29a said...

Hey!Imi place cum te-ai imbracat , te prinde foarte bine albastru si combinatia buline cu dungi e de-a dreptul adorabila!
imi pare tare rau de experienta de care ai avut parte....eu eram cam trista ca nu am fost la targ (am avut examen ieri si azi, si mai am 2...sunt super stresi si nici din casa nu am iesit) dar se pare ca nu am pierdut nimic...sper sa nu mai ai parte de asemenea experiente neplacute!pupici!

phantasnight said...

alice, sa stii k te-am votat la Show Me Your Closet :P . am intrat o tara pe blogosfera acum, asa , la jumatatea concediului, (:D) si am aruncat o privire la tine sa vaz ce mai faci...imi pare rau k nu a iesit cu targul asa cum ai sperat, dar mai bine sa regreti ceva ce ai facut decat ceva ce ai fi vrut sa faci, nu?
poops & bafta la concurs :D

Alice in vintageland said...

Ioana - multumesc Ioana, da, ne vedem la Verde,si mie imi place palaria desi e prima data cand o port in doi ani de cand o am:)

Andreea - vaaai ce sesiune lunga, dar mai e putin si gata - la maareeee; daca ai fi venit la targ ai fi gasit lucruri superbe insa era cald rau:)

phantasnight - am vazut ca m-ai votat,adica mi-am cam dat eu seama ca esti tu:), abia astept sa revii din concediu cu poze si impresii si mai ales abia astept concediul meu!:)

Anonymous said...

1. Toata lumea isi imagineaza ca organizatorii vor bani multi si atat. Cine si-a pus intrebarea: "Ba nene, da' cat o fi chiria la Cafeneaua Actorilor?" Pai va zic eu... o apa plata la ei costa 8 lei. Cat credeti ca a fost chiria?
2. La fel de bine cum a fost canicula, putea sa si ninga. Contract cu dumnezeu nu am incheiat pentru o vreme frumoasa
3. Daca nu au fost vizitatori, cum multi sustin, asta nu inseamna ca nu s-a facut promovare. A fost o perioada caniculara cu multe concedii. Referitor la bilete, am lasat 2 persoane pe un bilet, sau 5 persoane pe doua bilete. Am permis accesul persoanelor care nu au fost de acord cu plata biletelor
4. Apa nu a fost inventata de noi sau scoasa din fantana, sucul nu l-am fabricat intr-o rulota de langa Gara Basarab. Totul a fost cumparat.
5. Aglomeratia s-a datorat faptului ca fiecare participant a venit cu minim inca un prieten. Si au fost 31 participanti. Daca tu, ca participant, vroiai sa vii cu sora/prieten/frate/bunica, si noi iti ziceam "Nu se poate" sau "Se poate dar sa vina cu mancarea in traista"...era frumos?
6. Matematica de clasa a III-a: 100 leix31 - (minus): 400 afise (astea se printeaza la tipografie, nu la imprimanta luata in rate de la Flanco), 150 sandwich-uri, 50 litri apa plata, 30 litri suc, chiria catre Cafeneaua Actorilor (mult mai costisitoare decat va imaginati)...
7. Pentru cei interesati, noi realizam produse handmade de 2 ani.
8. Motivul pentru care unele persoane sunt multumite si altele nemultuminte se datoreaza faptului ca unii oameni pun munca si suflet in ceea ce fac, pe cand alti oameni merg in Obor, cumpara o palarie si o vand la suprapret ca si creatie proprie. Stand-ul nostru din capatul incaperii a vandut in valoare de 410 ron... cum se poate asta, din moment ce vizitatori nu au fost si promovare nu s-a facut? Cum se face ca unii oameni au fost multumiti si vor participa si la editia a II-a? Am trimis tuturor dupa targ un e-mail prin care va rugam PE TOTI sa ne spuneti ce nu v-a placut, ce a mers prost, pentru ca noi sa aducem imbunatatiri. Nu ati considerat ca merita osteneala.

Sa critici este foarte simplu; sa critici superficial si in necunostinta de cauza este o idiotenie.

Alice in vintageland said...

Cam tarziu a aparut raspunsul acesta, dar mai bine mai tarziu decat niciodata!

1. Nu imi imaginez nimic şi mi-am pus aceasta intrebare! Faptul ca tu raspunzi la ea folosind o sugestie legata de pretul apei NU este un argument ca inchirierea locului pentru Antartique a fost costisitoare (cel mult este o sugestie ca cei de la Cafenea Actorilor umfla nejustificat preturile – şi asta este adevarat). Stiu prea bine ca cei care organizeaza targuri de acest gen, fie au deja o relatie cu proprietarii locului unde organizeaza targul (şi atunci chiria este mica sau deloc), fie ajung la o intelegere foarte convenabila pentru ambele parti (de exemplu – cei de acolo primesc toti banii pe intrare sau jumatate sau sunt multumiti cu traficul şi implicit consumatia care rezulta din acesta – in acest caz chiria este zero). Faptul ca voi organizati şi editia numarul doi imi mai spune ca: 1. sunteti perseverenti şi 2. ati fost multumiti de castigurile obtinute şi de aici trag concluzia ca plata chriei nu v-a lasat fara profit. Daca nu este asa o sa intelegem cu totii ca faceti acest lucru din caritate şi nu v-as acuza nicicand de asa ceva!
2. De acord – nici nu m-am legat de asta in recenzie. Am spus doar ca inghesuiala provocata de numarul mare de participanti intr-o singura incapere a inrautatit foarte tare situatia – deci daca acesta s-a vrut un argument impotriva a ceea ce am scris nu are sens, apreciez ironia, dar numai cand este bine folosita!:)
3. Numarul celor care vin la astfel de targuri nu poate fi controlat este adevarat şi depinde de o sumedenie de factori imprevizibili INSA, repet, nu au venit DECAT clientii fideli ai blogurilor participante ceea ce imi spune ca promovarea a fost facuta aproape exclusiv prin acestea (ceea ce este normal), dar ca organizatori trebuia sa depuneti mai mult efort. In privinta biletelor o sa va cred pe cuvant – e ok sa ai intrare la un astfel de eveniment, dar nu in conditiile in care inauntru este de nerespirat şi foarte aglomerat, practic nu mai ai niciun chef sa te uiti cu atentie la produse daca asuzi intens şi trebuie sa te feresti sa nu-i calci pe altii pe picioare.
4. That’s a fact!:) Nici nu va banuiam de asa ceva, nici n-ati fi avut timp, mai ales ca multi dintre noi am ajuns cu o ora inaintea voastra la targ, ati intarziat la propriul targ din citez „cauza traficului”. Şi inca odata, ce ati oferit voi acolo nu a costat mai mult de 400 ron cu indulgenta – ati acoperit asta numai din vanzarile la propriul stand- dupa cum se mentioneaza la punctul 8! Şi n-am vazut nici pahar de suc ca sa zic asa (in afara de cel pe care l-am cumparat eu insami desigur)!
5. Nu toti participantii au venit cu sora/prietena/bunica la Antartique; e adevarat insa ca multi au venit cu cineva şi bine au facut ca altfel era „pustiu” pe acolo (şi era bine sa ai pe cineva in caz ca lesinai de caldura ) – oricum cand organizati un targ şi alegeti locul trebuie sa aveti in vedere şi acest lucru, de fiecare data se intampla ca participantii sa duca ajutoare şi este normal, daca chiar vroiati sa faceti treaba perfecta şi sa nu fiti luati prin surprindere de bunici şi surori puteati sa intrebati pe fiecare cu cine vine şi sa va organizati in functie de asta.

Alice in vintageland said...

6. Matematica de clasa treia – e adevarat, insa da-mi voi sa ma indoiesc serios de numerele pe care le inmultesti acolo: in primul rand 400 de afise, tiparite sau nu la imprimanta de la Flanco, sigur n-au fost şi daca au fost sunt probabil la voi in debara – eu n-am vazut mai mult de 15 şi asta acolo la Cafenea, nu mai vorbesc de alte locuri, sandwish-uri, apa şi suc – la fel, cred ca numerele alea s-au cam dublat de cand am fost eu acolo – oricum aspectul acesta este mai putin important, nu am participat la targ ca sa mananc şi sa beau pe spinarea participantilor – de asta nici nu am insistat pe acest aspect, insa daca vreti sa dezvoltam subiectul se poate (oricum toti cei care au participat şi-au CUMPARAT de mancat şi de baut de la bar in ciuda numarului impresionat de sandwich-uri şi racoritoare oferite de dumneavostra)!
7. Felicitari, n-am avut nici cea mai vaga idee, trebuia sa mentionati asta in mailurile pe care ni le-ati trimis, eventual cu un link catre blogul/siteul/magazinul vostru virtual, ati fi castigat mai multa credibilitate in ochii mei şi ai tuturor (desi nu-mi vine sa cred ca stiti cum este sa faci ceva cu mainile tale şi totusi ati organizat targul Antartique atat de prost). Mentiunea este valabila şi pentru „anonimatul” in care ati lasat acest comentariu!
8. I beg your pardon? Am primit mailul şi am trimis replay cu link catre acest articol in care mi-am expus parerea – cred ca este mai mult decat suficient, nu? Restul lucrurilor pe care le-ati spus aici sunt irelevante şi jignitoare – in primul rand se sugereaza ca acei „alti oameni care merg in Obor, cumpara o palarie si o vand la suprapret ca si creatie proprie” suntem noi (eu şi cei care au comentat aici negativ despre targ) – lucru cum nu se poate mai fals, in cazul produselor handmade eu fac lucruri care nu se gasesc nici in Obor, nici in alta parte şi pun extrem de mult suflet in asta (mai ales ca nu traiesc din acest blog, e un lucru pe care il fac pe langa jobul cel de zi cu zi), nu ca ar fi cazul sa justific asta in fata unor oameni care nu au curajul sa lase un link ca sa vedem şi noi produsele handmade facute de ei (de mai bine de doi ani). In al doilea rand EU nu m-am plans ca nu am facut bani (oricum in cazul targurilor de acest gen exista mereu un risc in ceea ce priveste castigurile pe care eu mi l-am asumat), in ceea ce ma priveste e mai importanta uneori atmosfera şi locul şi modul cum a fost organizat evenimentul (care, din punctul meu de vedere, in cazul Antartique I au fost un esec).


Adevarat graiesti şi tocmai ai şi confirmat ce ai spus! „sa critici superficial si in necunostinta de cauza este o idiotenie” – iti dai seama ca eu nu am scris din auzite, chiar am fost acolo, vezi mai sus pozele care dovedesc asta – deci n-am zis nimc „in necunostinta”.
Eu fac recenzie dupa fiecare targ la care particip, cred ca este important sa se spuna exact punctele bune şi cele rele cand vine vorba de astfel de evenimente atat pentru a creste calitatea lor, cat şi in scop pur informativ (cred ca ar fii excelent sa se scrie mai multe recenzii – feedbackul ar fi grozav). Cand a fost cazul sa scriu de bine am scris, cand nu mi-a placut am scris iar. Deal with it! Va felicit pentru afis şi cred ca e cazul sa va asumati responsabilitatea pentru ceea ce a iesit gresit! Eu am scris despre targul la care am participat, nu despre unul pe care l-am visat noaptea (ar fi fost mai degraba un cosmar). Succes la noua editie, sper sa invatati ceva din greselile primei editii – asta daca aveti puterea sa acceptati ca nu a fost o asa de mare reusita şi sa lasati condescendenta la o parte (chiar nu este cazul)!

Anonymous said...

Ai vorbit cand de fapt trebuia sa asculti. Si eu am participat la acel targ, mi-am scos putini banuti peste, dar cred ca asta este diferenta intre noi, handmade-istii si voi, vintage-istii. Maria

Alice in vintageland said...

Maria, vorbesti cu mine sau cu cei care au organizat Antartique?! Eu am ascultat si am si raspuns cu argumente acolo unde era cazul. Cat despre handmade-isti si vintage-isti eu fac si una si alta: adica vand si haine din garderoba personala, dar fac si accesorii cu mainile mele - nu cred ca cele doua activitati se exclud (din contra)! Nu a fost niciodata vorba de cati bani am castigat ci de targ in sine - asta a fost parerea mea, nu mi-a placut si ca urmare nici nu ma duc la editia 2. Nu contest ca au fost si oameni carora le-a placut targul si care se vor mai duce si in viitor la Antartique!

Cata said...

ha ha ha! vroiai o camera doar pentru tine? si dupa, te-ai fi plans de plictiseala.... si eu am fost acolo si pt mine a iesit f. bine. intrebare: ce ai cautat la editia nr 2 daca nu ti-a placut 1?

Anonymous said...

Buna intrebare...

Alice in vintageland said...

cata si anonim - NU am fost la editia a doua nici macar ca vizitator; n-am zis ca toata lumea a fost nemultumita, poate tie ti-a placut, mie deloc - in consecinta nu m-am dus la editia doi- am scris asta si in articol!

Cata said...

aha. inseamna ca am facut o confuzie. sorry

Related Posts with Thumbnails