Follow this blog with bloglovin

Follow Dulapul Bunicii - vintage, retro, sh si handmade!

Wednesday, April 29, 2009

The perfect animal print dress








Nici nu va spun cat timp am cautat rochia perfecta cu imprimeu animal print! Evident am gasit-o atunci cand imi pierdusem speranta in dulapul mamei mele! Ironic, nu? Asa cum se intampla de cele mai multe ori in viata, lucrurile pe care ti le doresti cel mai tare vin atunci cand te astepti cel mai putin! Morala – relax, take it easy! Traind in Romania si fiind agresata zilnic de imprimeuri "animalice" care de care mai sclipicioase, este foarte greu sa nu le asociezi cu ideea de vulgaritate, prost gust si kitsch. Cu toate acestea, in ultimii anii si mai ales in cele mai recente sezoane, hainele animal print au revenit reinterpretate intr-o maniera sofisticata, eleganta si plina de feminitate! Daca doriti sa cititi un articol excelent si foarte bine documentat pe aceasta tema va recomand insemnarea publicata de Irina pe blogul sau, Style Diary, articol de la care am si pornit! Sunt convinsa ca poti arata foarte rafinat purtand o rochie cu un print animal daca respecti cateva reguli simple:
Alege un material natural si lejer: matase, bumbac, lana, un astfel de imprimeu are deja o incarcatura “sexy” foarte puternica, nu este nevoie sa-l subliniezi printr-o tesatura foarte elastica, cu paiete, sclipici, care se prinde pe tine si te sufoca
Evita decolteul foarte accentuat, rochiile sau fustele extrem de scurte din acelasi motiv, un spate gol sau (NU SI) o crapatura adanca pe unul dintre picioare la o rochie lunga pana in pamant si vaporoasa vor fi cu siguranta mai ademenitoare
Incearca o combinatie de culori mai speciala pentru acest imprimeu (alb cu albastru, nuante neon, rozuri pale), vei reusi astfel sa scoti paternul din “monotonie”
Nu te imbraca numai cu haine cu acest imprimeu, daca alegi o rochie animal print, te sfatuiesc sa nu port sandale/pantofi cu acelasi imprimeu, un singur element este suficient, nu trebuie sa porti din cap pana-n picioare acelasi imprimeu, nu esti in jungla (decat la figurat, dar fara liane:):)
Daca nu sunteti foarte sigure cum sa combinati hainele cu imprimeu “animal”, puteti totusi sa va condimentati tinuta cu un accesoriu cu astfel de patern: o curea, incaltari, o esarfa sau o poseta!
In nici un caz nu faceti poze cu animale imense (tigrii, pantere, zebre) de plus, acestea nu sunt accesorii decat daca ai mai putin de 7 ani
Revenind la tinuta mea, fotografiile sunt facute acum cateva saptamani, asa m-am imbract intr-o zi la serviciu. Cum rochia este din matase, am decis sa o port cu o fusta albastru inchis pe deasupra – altfel in mod sigur as fi agatat-o in ceva. Atunci cand o port doar pe ea adaug mereu o curea pentru ca este un numar mai mare si are croiala dreapta, cureaua imi sublinieaza talia si atrage atentia asupra manecilor ample si a panglicilor de la gat pe care eu le prind in fundita (ca un papion supradimensionat). Trenchul crem din anii 70 este unul dintre preferatele mele: are un imprimeu discret in relief care imi place la nebunie. Ca accesorii am ales o curea colorata cu flori si o bentita “navala’ facuta de mine – nu este nevoie de mai mult!


Voi ce parere aveti – va place genul acesta de imprimeu, aveti haine cu animal print?



I don’t even remember how long I looked for the perfect animal print dress! I actually found “her” when my hope was entirely gone…in my mother’s closet! Ironic, I know! As it often happens in life the things you want with all your heart come when you expect them the least! The conclusions – relax, take it easy, take a break! When living in Romania where you are constantly harassed with the most hideous and shiny types of clothes with an animal print pattern is hard not to immediately associate this type of pattern with vulgarity and kitsch. However I think you can look very classy by choosing the right animal print garments; just avoid the cheap, shiny, glittery fabrics and the very revealing cuts and you’ll be fine! But back to my outfit which is actually a few weeks old, I wore a navy skirt over the dress as I wanted to avoid destroying the fabric (is silk and I’m very clumsy) – it was just another day at work! The trench is one of my absolute favorites, an original piece from the 70’s, very feminine! When it comes to accessories I keep it simple: a floral belt and a headband made by yours truly! How about you – how do you feel when it comes to animal print!
Hainele de mai sus NU sunt de vanzare, dar daca va place stilul meu puteti gasi haine asemantoare in categoriile din dreapta paginii (toate sunt din garderoba mea si a Sarei, au descrieri detaliate si preturi afisate), asadar click pe trench-uri, rochii, curele, fuste!

13 comments:

Anonymous said...

Nu am si nici nu-mi placeau pana n-am vazut fotografiile cu rochia ta. M-ai convins, animal print-ul se poate purta si cu eleganta. Superba rochia, s-o porti sanatoasa!
Mariana

Anonymous said...

m-ai innebunit cu tinuta asta,este superba!singura mea piesa cu animal print este o vestuta din matase cumparata tot de pe un blog pe care o port cu un tricou simplu alb si cu blugi:)
te pup,Ioana

Alice in vintageland said...

All style magazin - multumesc mult, sunt fericita cand reusesc o "convertire" (hahaha, glumesc), acum sunt in cautarea unor balerini draguti si a unei curele cu animal print care sa nu arate sluty:)

IOANA - ce frumos, o vesta - vreau si eu, suna foarte frumoasa combinatia ta, kisses!:)

The G Spot said...

Desi nu imi plac imprimeurile "animalice", cred ca arati fantastic in rochita asta! Asa cum ai spus si tu, e important cum o porti si cu ce o accesorizezi. Bravo, o tinuta super reusita!!!

Alice in vintageland said...

Gracias Leah, dar eu inca salivez dupa rochia ta maxi, esquisite:). Eu simt o bucurie greu de explicat cand gasesc ceva "animalic" stilat si nonsluty, cred ca e gena de romanca:)

A-30-something said...

:) Thanks, I love that dress too! Cred ca asta e si motivul pentru care nu imi place "animal print" - il asociez mereu cu ideea de pitzipoanca, insa I guess there is non-pitzi animal print out there too. You just have to look really hard, that's all!

Alice in vintageland said...

E greu sa nu-l asociezi cu imaginea de pitipoanca:) e drept, dar nu imposibil:)

Eda said...

Foarte frumoasa rochia! Arati ca o adevarata lady!

Anonymous said...

hello wild thing:)
cred ca balerini si curele de care vrei tu am vazut cindva la Musette dar erau cu blanita adevarata,cred ca de ponei:(( eu blana nu port nici sa ma tai...
pupici,Ioana

Alice in vintageland said...

eda - multumesc, I sure hope so:)

Ioana - da si eu evit pielea veritabila si ponei in niciun caz, adica poneii sunt asa draguti - chiar nu vreau sa-i port in picioare sau in jurul taliei:):):)

Anonymous said...

eu in ce priveste pielea sunt mai relaxata ca probabil cineva a taiat repectivul animal pt a l face friptura :)) dar sa l omori doar ca sa ii iei blana,no way...
pup,I.

Alice in vintageland said...

:):):) Da, asa e, as fi ipocrita daca nu as recunoaste ca port si haine din piele insa nu ma feresc de pielea sintetica, iar blana imi place, dar numai sintetica:)

Anonymous said...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Related Posts with Thumbnails